Coffee▪️西西里丝咖啡($49)第一啖入口个股酸酸地既咖啡味令我直至依家都印象深刻,究竟𠮶阵系口中淡淡酸味系来自柠檬?或是柚子?但可以肯定既系,呢一杯系杯好特别、值得一饮再饮既special drink☕️▫️Latte($40)最普通既事物永远最难、最考功夫,所以几乎去到每一间餐厅我都会点一杯简简单单既latte,从而从比较之中得知出一间餐厅嘅实力😌 所添加牛奶嘅比例、选用嘅咖啡豆、水嘅温度等因素要互相配合得好,先可以得出呢一杯好饮既咖啡🤓Non coffee▪️Chocolate ($36)呢杯冻朱古力好浓嘅可可香味,而且唔会好甜,不过饮完都系觉得朱古力要热饮先系最好味嘅☺️▫️柚子蜜梳打($39)微酸嘅柚子同埋甜甜嘅蜜糖,配上有气嘅梳打就系最夹既味道👅《主食》▫️蟹肉蟹籽炒蛋牛角酥窝夫($98)唔系所有牛角酥整成窝夫都好味㗎😌 首先牛角酥要有返一定嘅厚度,酥皮要够多层,咁先唔会压扁成个夫之后好似纸咁薄,依然保持到一定嘅口感😎 而且中间加咗差不多成吋厚既炒蛋,配上蟹肉、蟹籽更带出海鲜独有嘅咸味&鲜味🤤▪️樱花虾柚子沙律($98)食完个味道较重嘅窝夫,梗系要食返个清淡啲嘅沙律🥗 樱花虾加热之后
Coffee
▪️西西里丝咖啡($49)

▫️Latte($40)

Non coffee
▪️Chocolate ($36)

▫️柚子蜜梳打($39)
微酸嘅柚子同埋甜甜嘅蜜糖,配上有气嘅梳打就系最夹既味道👅

《主食》

▫️蟹肉蟹籽炒蛋牛角酥窝夫($98)

▪️樱花虾柚子沙律($98)
食完个味道较重嘅窝夫,梗系要食返个清淡啲嘅沙律🥗 樱花虾加热之后香气更为浓郁,配上味道清新既柚子果肉、清甜爽口既生菜,成件事超级refresh☺️ 绝对系轻食既首选👑🧒🏻
2023-10-22
用餐时段