不嬲都好钟意Alice💙🤍估唔到油麻地会有间楼上cafe系用爱丽丝黎做主题🤤唔只装修摆设布局比尽心思整之外!餐牌去到野食都充满童话feel❣️❣️影相都有排影🙈𠮶日系平日嘅teatime去,所以冇乜人,可以周围打卡🤤任影唔嬲🤩-女仔紧系钟意食甜品🙇🏻‍♀️望住个Menu真系款款都想嗌🥴呢到嘅野食野饮嘅定价都唔平...所以既然都系预左洗钱🤑就决定嗌个Tea set两个人share😚-𠮶到有好多摆设比你拎黎影相🥰当然唔少得紧系有Alice❣️一去到就即刻霸住呢set野黎影🤣-跟set会配两杯野饮🍹可以喺menu到任拣!我哋就拣咗一杯水蜜桃草莓乳酪梳打同埋碟豆花青柠梳打😝前者系因为我同朋友两个都钟意饮所以拣嘅💗后者就系因为觉得影相颜色会靓啲先拣🙈-水蜜桃草莓乳酪梳打🍑🍓呢杯梳打真系饮得出好浓嘅士多啤梨同埋水蜜桃味🤤佢下面底仲有好多果肉碎同埋应该系果酱🤭所以打完卡之后记住要搞混佢先好饮😝呢杯相对另一杯甜好多🤣不过我钟意❣️😋-碟豆花青柠梳打🍹一开始嗌系纯粹for影相~所以都冇expect佢会好惊喜好好味🙈但系好彩有嗌到呢杯梳打🤣(佢只味好fresh 不过有少少似漱口水🤭)因为其他野食都真系好!甜!食完之

水蜜桃草莓乳酪梳打🍑🍓
碟豆花青柠梳打🍹
一开始嗌系纯粹for影相~所以都冇expect佢会好惊喜好好味🙈但系好彩有嗌到呢杯梳打🤣(佢只味好fresh 不过有少少似漱口水🤭)因为其他野食都真系好!甜!食完之后饮真系可以清清口腔🤭
水蜜桃草莓乳酪梳打🍑🍓+碟豆花青柠梳打🍹

讲番野食先😝系咪觉得我地个tea set同其他人好唔同呢🤫多左件cake🥰事缘系𠮶日原本set配嘅咸食有几款冇左,所以老板娘好好咁问我地想要多件cake定系拣多样小食😋咁当然最后决定拣多件cake😚
第一层🍽
当然有呢到嘅招牌Alice cupcake🧁
好可爱🤤系露底底嘅alice🙈单嗌一旧都要八十几蚊😖不过佢都真系好普通嘅cupcake...只系多左旧摆设🥴牛油味都浓嘅 但系真系太干喇....
跟住仲有4粒macaroons😋
应该系因为冇左咸食所以由原本两粒变咗四粒😎每粒都唔同味❣️好有诚意😎um...但系好甜...不过食马卡龙就预左佢好甜🤪
最后有两块eat me曲奇🍪
佢冇乜牛油味...似普通嘅饼干再加层糖霜🥴
第二层🍽
有两旧招牌嘅蛋糕🍰一旧系红心皇后的馅饼♥️(荔枝软心杂莓慕丝蛋糕)
佢中间有荔枝果馅,最底有层海绵蛋糕😚酸酸甜甜咁真系好好味😚不过佢冇一般嘅慕丝咁滑咁soft~比较实在有口感🙈
另一旧系疯帽匠的帽子🍫(朱古力焦糖苹果肉软芯慕丝蛋糕)
好rich嘅朱古力味!!中间仲有啲酸酸地嘅苹果肉🍎中和番好正❣️最钟意呢个甜品🤤
最后有两件芝士挞🧀
终于开始第一样咸食🤤个挞皮好脆!面头仲轻轻咁烧过!再加埋啲滑漏嘅cream cheese好有口感😚不过两啖就食晒☹️大旧啲就好🧐
最底𠮶层🍽
首先讲埋最后一个咸食-烟三文鱼卷🌯
佢用两块好厚嘅烟三文鱼砌左朵玫瑰出黎🌹唔系讲笑!真系厚切!好足料!再衬埋块沙律菜🥰好吸睛😋
仲有两杯yogurt cup💜💛
一杯系蓝莓味一杯应该系香桃味!佢入面仲加咗好多谷物片😚好有早餐嘅感觉🤣
最后系雪糕杯🍨
呢个都好推介!!虽然都系普通嘅雪糕味~但系只杯好靓❣️同埋都有落心机去摆设😚佢有好大球薄荷朱古力味雪糕🍦上面仲淋左啲朱古力酱🤤最底用左好多燕麦片垫住🥰雪糕再捞埋脆卜卜嘅granola一齐食好味😋
Tea  Set🧁☕️

整体黎讲

真系纯粹for打卡嘅话我会比满分💯
但系讲味道嘅话,就真系唔算太惊喜~虽然有啲都几出色,但系每人都要二百几蚊,性价比真系有啲低🙈不过试一次又无妨😝❣️
2019-12-05
水蜜桃草莓乳酪梳打🍑🍓+碟豆花青柠梳打🍹