2021-01-17 321 浏览
油尖旺区嘅朋友今次有口福啦😋如果你住喺油麻地嘅话一定知道呢间舖头( ´▽`) 我好细个嘅时候佢已经喺度㗎啦!应该都有20几年啦至少长期搭巴士经过或者行过都会见到好多人排队 我哋个一日系夜晚去食 男朋友灵机一触突然间想食呢间 就去咗排队 点知夜晚都咁多人差唔多等咗一个钟先入到去啊ಥ_ಥ快饿死了。。。。。。 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -入门口之前 记得要去攞飞先 可能行一阵街再返嚟 或者可以喺门口等吓 差唔多到你嘅时候舖头嘅员工会出嚟帮你落单先 我哋两个人就叫咗两碗叉烧拉面🍜-叉烧拉面 🍜 $76 可以选择酱油,豆腐,辣味,清汤汤底我哋就拣咗酱油汤底😋钟意重口味haha仲叫咗几只饺子同埋加咗只温泉蛋 价钱都唔算太贵终于嚟到啦登登登登!!!!!!^ω^ 系5块叉烧啊 你冇睇错🥺估唔到呢一个价钱可以食到5块咁大嘅叉烧 咬落去软林林 又唔会太咸 饮一啖汤 正呀😋啲肉又唔会太肥重点系大大块呀呀呀😋 平时呢一个价钱通常都只会得大概两块叉烧 如果想食多啲叉烧就要再加钱😔😔但系有啲唔抵啰拉面劲既硬度都适中 系幼身嘅拉面 都好有咬口 唔会话

-叉烧拉面 🍜 $76
可以选择酱油,豆腐,辣味,清汤汤底

拉面劲既硬度都适中 系幼身嘅拉面 都好有咬口
唔会话太硬又唔会太软
都几有弹性 汤底都比较浓 钟意食重口味嘅就啱晒😆
入面仲有啲竹笋(我自己就唔太钟意觉得只味好怪)
虽然我知道有好多人都钟意食🤮🤢🤢

成日都觉得饺子同拉面系一个绝配嘅组合 💯💯💯
有拉面就要有饺子😋 不过间舖头真系有啲迫 坐得比较唔舒服
叉烧拉面
等候时间
40 分钟 (堂食)
用餐时段
叉烧拉面