—————Grill n More——————好耐無食過放題,見網上d網友話呢個燒烤店吾錯,就決定一於搵埋朋友一齊去試試佢😋我主要有三個重點想同大家分享下,分別係如何到達餐廳、餐廳環境同食物質素,以及一d個人小見解。💁🏻‍♀️🚇點解我想重點講下點樣去間餐廳呢? 答案就係因為身為路痴既我,兜左個大圈。其實Grill n more 好易搵,地鐵站A出口,出左地鐵站往大本型商場行,上兩層電梯左轉就到架喇。🍖&🚪然後,Grill n More 既環境同食物都好吾錯。 一入到餐廳,就有幅好大既塗鴉藝術畫🖼,加上餐廳既燈光呈現暖色系🌇,令人置身係藝術與美食當中,真係令人流連忘返。而食物種類眾多:有熟同吾熟,任君選擇。 食物新鮮,味道吾錯。講明係Grill n More, 當然係grill 行頭。我個人最推介既燒物係pork belly🍖,牛柳粒,牛仔骨🥩同埋茄子🍆啊。而熟食我就大力推薦人蔘雞湯🍗,暖胃又健康。仲有,當然吾少得壓軸家賓:甜品🍧🍭🍡。Grill n More 有個甜品bar, 同埋雪糕櫃比大家揀,而本人就揀左蜜瓜味雪糕一枝。本來仲想再食,點知眼闊肚窄既我,唯有等
—————Grill n More——————

🚇

🍖&🚪
然後,Grill n More 既環境同食物都好吾錯。 一入到餐廳,就有幅好大既塗鴉藝術畫🖼,加上餐廳既燈光呈現暖色系🌇,令人置身係藝術與美食當中,真係令人流連忘返。而食物種類眾多:有熟同吾熟,任君選擇。 食物新鮮,味道吾錯。講明係Grill n More, 當然係grill 行頭。我個人最推介既燒物係pork belly🍖,牛柳粒,牛仔骨🥩同埋茄子🍆啊。而熟食我就大力推薦人蔘雞湯🍗,暖胃又健康。仲有,當然吾少得壓軸家賓:甜品🍧🍭🍡。Grill n More 有個甜品bar, 同埋雪糕櫃比大家揀,而本人就揀左蜜瓜味雪糕一枝。本來仲想再食,點知眼闊肚窄既我,唯有等下次再試其他。🙆🏻‍♀️

📩
最後,我覺得Grill n More係親民路線既餐廳,晚市都係$200以內有找,絕對岩晒一家大細去慶祝👨‍👩‍👧‍👦,又或者係二人世界都得👩‍❤️‍👨。親民既價錢、種類多多既美食、每張枱之間都有合適既距離、店員友善既服務態度, $200係完全值回票價架。所以大家都快d去試一啦^^v
溫馨提示:雖然話係放題任食,但都希望大家吾好浪費食物。💁🏻‍♀️
2021-04-27