2015-08-02 684 浏览
是咁的,男友出 Trip 台灣,回港說忘記給我買手信,結果連續2日2夜我沒有接他的電話。然後,他帶著這個木盒,昨日突襲我家樓下。。。又話冇買手信,是甚麼呢???原來是,芝士蛋糕!之後見咁有誠意,就放過他了。一起吃蛋糕啦!Lassana 的芝士蛋糕 Size 幾好,人少少食啱啱好 (我地2個人都分咗2日食)。蛋糕面是焦糖脆脆,是法式 Crème brûlée 的那一種,平時食都係配燉蛋,呢個配芝士蛋糕都係一個唔錯嘅嘗試。味道係 Creme Cheese 加上食得出有淡淡檸檬味,比起一般 new york cheese cake 偏清淡,唔會太膩。另外可能搭車時個蛋糕暖咗,質地並唔係太挻身結實,切開比較鬆散。總括而言,油塘區手信嚟講算幾滿意!
總括而言,油塘區手信嚟講算幾滿意!
外卖自取