沙田終於都開左間好食既打邊爐小店! 今次去左位於沙田·二鍋頭新開分店,餐廳位於好運中心,成個商場都新裝修,餐廳環境好乾淨企理。我地叫左B餐嚴安格斯牛,餐牌上的3個煲是任食的。⭐火焰鴛鴦鴨煲我地食左個火焰鴛鴦鴨煲先,鴨煲分量好大,上菜前店員會倒上花雕酒,再點火抄一抄,成個煲都充滿酒香。鴨肉炆得好入味,有支竹等配料,小小微辣,食得好滿足。⭐黑椒豬手煲見吾夠喉,所以叫多個豬手煲食,豬手炆得剛剛好,充滿骨膠原的口感,又吾會炆太淋,又吾覺得硬,整體味道好好。⭐嚴選安格斯牛火鍋放題 $258我地咗個正宗豬骨鍋,湯底好白,有一大個豬骨在鍋內,配搭牛肉一流。⭐套餐有安格斯牛板腱、封門柳、本地鮮滑牛、美國牛胸腹、鮮嫩鵝腸、花姿片、白鱔片等好多選擇。牛肉濃郁入口鮮嫩軟腍,不會有雪藏感,而且也不會有過肥的脂肪。小篇個人喜歡鮮吊桶和白鱔片,好新鮮。⭐飲品方面選擇很多,多款茶類和汽水可供任飲,仲有啤酒選擇。⭐雪糕🍧有好多款式,有榴槤雪條、朱古力雪糕,香芋味同菠蘿味雪糕。

⭐火焰鴛鴦鴨煲

⭐黑椒豬手煲

⭐嚴選安格斯牛火鍋放題 $258

⭐飲品方面選擇很多,多款茶類和汽水可供任飲,仲有啤酒選擇。