櫻田日本餐廳

Sakurada Japanese Restaurant
2023-10-14 290 浏览
呢到地点方便,令我每次有聚会都会想起樱田,服务有礼貌又细心,师父nice,次次都会有精心推介。今晚又有好野食,入秋了,有最肥美的秋刀,一条可切6件左右,处理秋刀要求的刀功极高,因为多细骨,要每条抽起而又不影响外观,少d心机都做唔好,加上,秋刀做刺身一定要极新鲜,我只信呢到。伴住酸汁食,秋刀另一番风味,肥美鲜甜完全引出(我唔系专业摄影)店长推介法国蓝龙,师父推介象拔蚌,由于我地都系钟意刺身啦,选择了象拔刺身,师父为了令其口感更加爽脆,于是切条,味道十分鲜甜浓厚呀!请留意,上碟都经过一番心思,视觉都满足埋!好喇,进入中段,再黎个刺身set,每次晚饭都order,冇失望。虽然系set,但水准高。想食点饭了,于是叫左炙烧佐口鱼边寿司,最钟意佢肥厚多脂、肉质柔软细腻! 火炙后,香,口感丰富,落爽又甜,甘甜鱼油缓缓渗出,浓郁甘香,入口即溶。正!我以前唔钟意食架,系自从系樱田食过就爱上,试过其他餐厅,都系呢到水准高。最后黎碟铁板鸡肉炒乌冬为结尾。服务员仲好殷勤地问要唔要雪糕。美妙的一个晚上。

秋刀刺身

象拔蚌刺身

6款

炙烧佐口鱼边群寿司

最后黎碟铁板鸡肉炒乌冬为结尾。
服务员仲好殷勤地问要唔要雪糕。美妙的一个晚上。
秋刀刺身
象拔蚌刺身