2023-05-05
前排去咗沙田staycation刷房,夜晚出去搵食嗰陣俾我發掘到呢間超抵食嘅外賣炸雞店GG Chicken Bro 雞吧🍗🌃 環境(只限外賣)石門站對出有好多各式各樣嘅食肆同商鋪,weekend人流都幾旺😆 GG Chicken Bro 雞吧置身呢個旺區,位置好方便,喺石門站C出口右邊嘅京瑞廣場入面~炸雞店喺二樓,不過要行入去先見到,好容易會錯過🥹 小店麻雀雖小但五臟俱全,一張長吧檯擺外賣,周圍有d色彩繽紛嘅裝飾,幾有活力😚😋 食物 (4.5/5)🍗炸雞二人餐🍗 $159🍗 十件炸雞(自選兩款口味)🥗 雞肉沙律🍠 炸蕃薯條 +$10🥤 自選飲品x2一路上已經聞到好香嘅炸雞味。返到酒店房已經迫不及待打開佢地😛 雖然話係二人餐但份量超多🤩十件炸雞可以自己兩個口味嘅醬汁😚 我就揀咗麻辣蜂蜜同青檸蒜香🧄 炸雞脆卜卜大大件,咬落啖啖肉,超香口🍗 麻辣蜂蜜辣辣哋又帶啲蜂蜜嘅甜味,幾特別🌶️青檸蒜香就稠身啲,質感同蛋黃醬差唔多,蒜味香而且帶少少青檸嘅清新,都唔錯🔥 最好嘅地方係醬汁係分開上,可以根據自己嘅口味控制醬汁嘅份量👍🏻食完炸雞咁上火緊係要食返啲清新啲嘅嘢下火😛 雞肉沙律好足料,pack到滿滿一
🌃 環境(只限外賣)
😋 食物 (4.5/5)
🍗炸雞二人餐🍗 $159
🍗 十件炸雞(自選兩款口味)
🥗 雞肉沙律
🍠 炸蕃薯條 +$10
🥤 自選飲品x2
食完炸雞咁上火緊係要食返啲清新啲嘅嘢下火😛 雞肉沙律好足料,pack到滿滿一盒,上面仲鋪滿勁多雞肉粒🥗 沙律菜好新鮮,食落索索聲夠爽口,食完成個人都無咁有罪惡感🤣
呢個set另外仲配有一款小食😋 我本身好鍾意食炸蕃薯條,見到有得食就算要加$10都照殺🍠 蕃薯條幾香甜,滿滿一盒好滿足,不過美中不足嘅係焗喺盒裏面搞到腍咗啲,如果大家屋企有氣炸鍋可以再氣炸吓🔥
最後仲包兩罐自選汽水,食完真係要減肥啦🤣🥤
💰 價錢 (5/5)
Average price $85/pp
雞吧性價比真係極極極高,二人餐三個人食都應該得😆 呢個份量,呢個質素,呢個價錢去邊度搵?住附近/去開staycation想買外賣嘅好推薦🥳