2021-11-02 81 浏览
沙田有驚喜既放題住沙田嘅朋友介紹去食,所以專誠揸車平日去食個下午,因為驚夜晚太多人,由於平時都會食開大喜屋,但朋友講到咁神就一於去試下環境:裝修幾靚幾有風格,同元朗個間有d似,空間大,座位闊落坐得舒服,手機下單,無漏單情況。刺身:種類不過不失,同其他大喜屋都差唔多,三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子、甜蝦等基本上都有,食落新鮮唔梅口,最欣賞佢下邊放咗好多冰,確保到刺身嘅新鮮度,不過就可能浪費咗好多水串燒:牛舌唔會太um,食落香口,有牛味。燒鰻魚多汁惹味,非常好食,不過份量比較細,如果鍾意食嘅可能要點多幾份軍艦:軍艦有質素,配搭有心思,飯小岩哂一啖一件唔會太飽,刺身新鮮,可以試多啲嘢天婦羅:不過不失,上枱啱啱炸好,都係平時大喜屋食到嘅質素咖喱炒蟹:呢個係我最欣賞,首先蟹好新鮮,食落好爽口,因為有食開蟹嘅人都知道如果唔新鮮食落就梅口,放題好少食到新鮮嘅肉蟹,好揼本,但咖喱重左蓋過左蟹肉嘅鮮味,如果用薑蔥炒蟹傳統方法整一流,呢點有啲可惜炸物:賣飛佛榴槤炸彈、一口奶、芝麻雞翼,食開大喜屋嘅都唔使講,一如既往嘅味道熟食吧:款式好多,質素唔差,唔係hea煮,冷暖都有,最驚喜嘅係連醃製橋頭都有,正飲品甜品
沙田有驚喜既放題

天婦羅:不過不失,上枱啱啱炸好,都係平時大喜屋食到嘅質素

飲品甜品:飲品係最欣賞,款式真係好多,連唔平嘅蘋果啤酒都有,熱既清酒又有,最衰揸咗車飲唔到,下次如果坐車嚟一定會試下佢既熱清酒。甜品有deryers,抱住唔執輸嘅心態即刻食返幾條回本

總結:沙田呢間大喜屋有驚喜,如果平日下午黎食我覺得好抵,款式好多,真係比出邊嘅放題要多,環境裝修闊落,同元朗間大喜屋有得揮,食物來講有質素,唔怪得平日下午都好爆場,值得推薦

2021-11-01