2022-11-10
平時沙田反工 放lunch已經念唔到食咩好🥹最近沙田廣場開左呢間鮨点既壽司店 有高速列車送上食物🙈午餐同單點既價錢唔貴 未試過而好奇心驅使下 就拉左同事過泥食啦😂如果唔想堂食 門口仲有外賣壽司盒、刺身 睇落都好新鮮👍🏻價錢同食物質素都成正比😍▫️豐盛雙蝦剌身 ▫️花漾三文魚蟹肉杯▫️吞拿魚三品壽司 ▫️香蔥汁燒日本和牛壽司我地叫左幾款唔同既壽司刺身 食落好新鮮 價錢都唔貴 份量都唔少 個人最愛和牛壽司 大大舊好厚身 肉味濃郁又充滿油脂感💓 吞拿魚三品分別有中拖羅、大拖羅、吞拿魚蓉軍艦 食落拖羅好肥美 充滿光澤 吞拿魚蓉質感幼滑 入口即溶🔥▫️鮨点豐の卷▫️黑松露軟殼蟹反卷驚唔夠飽 就叫左兩款卷物😂 超級有特色同驚喜 小卷上放滿吞拿魚蓉 海膽、三文魚籽、口感好夾 食落濃稒感十足 好滿足!▫️鮨味天婦羅▫️芝上蒜蓉扇貝▫️香脆雞軟骨炸物同燒物都唔錯 同同事share食 炸到好香口 即叫即炸熱辣辣 份量好足✨芝士蒜蓉扇貝好邪惡 大大隻好新鮮😍▫️蜜桃雙層脆脆粒芭菲食到最後 叫左個甜品💓酸酸甜甜既口感好解膩!
▫️豐盛雙蝦剌身 ▫️花漾三文魚蟹肉杯
▫️吞拿魚三品壽司 ▫️香蔥汁燒日本和牛壽司
▫️鮨点豐の卷▫️黑松露軟殼蟹反卷
▫️鮨味天婦羅▫️芝上蒜蓉扇貝
▫️香脆雞軟骨
▫️蜜桃雙層脆脆粒芭菲
食到最後 叫左個甜品💓酸酸甜甜既口感好解膩!