2019-05-14
Happy friday放左工喺沙田行下街,見到呢間mimila裝修幾特別,好有星馬風格就入黎試下。餐廳地方唔算好大,但算坐得舒服唔會好逼。餐牌有好多選擇,除左主食,仲有惹味小食同特色飲品可以選擇~我見呢度嘅辣蝦湯底好出名,我就叫左個馬來辣蝦海鮮湯配摻摻~男朋友叫咗個咖哩喇沙湯配手撕雞飲品原本想試芒果沙冰但喺咁啱冇晒😞叫左杯菠蘿梳打~不過有驚喜喎! 雖然唔喺用新鮮菠蘿,但我覺得罐頭菠蘿同梳打先喺最夾! 梳打甜味剛剛好,喺開始轉熱嘅天氣一定要叫番杯吖。辣蝦摻摻一上枱,蝦味超香!賣相更加吸引,有大大隻蝦,墨魚仔同其他海鮮配料,誠意十足!我好中意佢嘅摻摻,2款麵條粗幼配搭得好好,軟硬適中。湯底喺估唔到咁鮮甜,我以為會喺幾咸同埋會好口渴,點知飲晒左😍 咖哩喇唦我覺得幾惹味, 比起普通喇沙少啲一種椰香味但多咗辣味,推介比中意濃味啲嘅朋友~手斯雞吸左湯底都好正~
餐廳地方唔算好大,但算坐得舒服唔會好逼。