今日嚟到沙田搵好嘢食👍 因為之前去過沙田圍嘅呢一間大越,抵食又好難忘,今次終於再有機會嚟試其他嘢啦~上次嘅我嗌咗佢哋嘅單品飯餐,今次同朋友決定一試佢哋嘅海南雞火車頭二人餐, 有炒菜、有海南雞再配埋二人份量嘅車頭河🤗炒菜我哋揀咗馬拉盞秋葵,因我特別鍾意食秋葵,但配上馬拉盞炒真係第一次食,惹味同時又食到秋葵嘅fresh 💚配二人餐嘅海南雞係例牌,海南雞都冇令我哋失望,肉質非常滑,再配埋我最鍾意喺越南餐廳食到嘅醋漬蘿蔔,越食越醒胃!嚟到最後嘅主角,就係二人份量嘅車頭河🤩 可能我好少食火車頭,冇諗過原來咁大碗咁多料,我同朋友見到都忍唔住影番幾張相先😆入面有牛腩、生牛肉、牛柏葉、蘿蔔、牛丸、牛筋,大大碗真係好足料!其中入面嘅牛腩真係要讚下,炆得好腍好鬆化👍嘢飲方面可以以加配價加配,價錢抵食而且份量多,啱曬鍾意性價比高同大胃王嘅人😆 會Encore~
海南雞二人a餐
馬拉盞秋葵