早几年有段日子间中会去太子间 TC2,𠮶度由几个传媒人开,所以成日都有同行帮衬。除咗食嘢,又试过喺𠮶度听音乐会,感觉好 chill。太子店结业之后,TC2 就剩番新蒲岗店。近排经常到呢区工作,终于有机会一试。新蒲岗店同太子店分别好大,呢度装修都几残旧几简陋,应该主要做外卖,堂食全部都系吧台位,坐得唔算舒服。不过一睇 menu,食物饮品平到笑,所以即使冇乜装修,又有咩关系呢😂?我叫咗个套餐,包括鲜果沙律,芝士吞拿鱼三文治同咖啡。先嚟个沙律,好大盒,入面有苹果,雪梨,菠萝同粟米,全部用沙律酱捞匀,超钟意生果嘅我食得好 enjoy。三文治用咗麦包,入面除咗芝士同吞拿鱼之外, 仲有蕃茄同青瓜,所有食材味道正常,唯一系吞拿鱼捞咗沙律酱,味道偏酸,如果用蛋黄酱应该更好。呢个餐最正嘅肯定系杯咖啡,又香浓,口感又幼滑,真心高质👍。成个餐四十蚊有找,好抵食。