2021-09-12
有時鋪位嘅嘢真係特別, 明明之前係正馬路嘅一條食街你又唔會試佢, 反而宜家去咗横街, 我就去咗試因為天氣都熱好想食下粉麵, 蝦湯嘅味道係咩? 我會諗起蝦頭好多膏嗰D,佢好就好在有套餐, 你又可以食下佢嘅小食, 又有嘢飲我叫咗個蝦肉肉片摻摻麵, 其實係油麵+米粉(我揀馬來西亞嘅麵都會食呢款, 起碼唔會好似米粉咁吸湯, 又唔會只係油麵咁Man(其實無關係嘅我覺得)小食揀咗魚皮及沙嗲雞脾肉串個麵終於上到, 個湯嘅色比心目中淺, 飲落去唔夠濃蝦湯(聽聞以前係濃一點)希望可以下次再試嘅時候會再濃番D, 不過亦都因為唔太濃, 所以我可以飲下佢嘅湯唔會太劑. 而肉片我叫咗2次佢都係有D膠膠地嘅味(唔係唔入得口)係諗緊雪得太耐?定係佢嘅醃肉係咁味? 我都想知不過一個Lunch 咁多人, 如果咁問唔太好.小食值頭要讚美, 魚皮大條加香脆沙嗲雞脾肉串你睇到佢面頭D花生粒加醬料都係用足料, 好好味, 我想食埋D汁囉(呢D係要同勁FD 或者屋企人要咁徹底)份量係啱啱好, 唔會唔夠又唔會太飽
小食揀咗魚皮及沙嗲雞脾肉串
小食值頭要讚美, 魚皮大條加香脆
份量係啱啱好, 唔會唔夠又唔會太飽