宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2019-03-23 208 浏览
經朋友介紹 今日就同朋友嚟咗宴 居酒屋食地道沖繩晚餐 非常高質居酒屋環境闊落 仲有唔少日本特色擺設 幾有風味一坐低 店員就會提供熱毛巾比我地先清潔 服務很好前菜叫咗松葉蟹牛油果沙律 醬汁係醋而非沙律醬 好清新 新鮮嘅松葉蟹肉配埋牛油果味道非常夾 好開胃汁燒雞軟骨肉餅好有特色 雞肉味道唔似平時食開嘅燒汁味 係配有好香嘅雞肉味 加埋軟骨好有咬口 仲會配埋日本生雞蛋食用 點多啲蛋黃汁會更好食 值得一試輕燒和牛係採用咗宮崎牛嚟烹調 一上菜賣相已經好吸引 輕輕燒過嘅牛肉味好突出 肥瘦均衡 質感律好 點埋少少嘅醬汁味道一流 推介菜果然一流和牛炒飯都好高質 牛肉份量唔少 而且唔會炒得過硬 值得一提啲飯仲滲透咗牛肉味 好好食炸軟殼蟹卷同明太子芝士餅都不錯軟殼蟹份量適量 亦唔會炸得好油 餐廳仲提供咗醬油比我地點 幾特別明太子芝士餅嘅芝士係燒過嘅 暖暖嘅芝士餅配埋明太子食又幾夾喎最後飲品叫咗杯荔枝梳打 都唔錯

居酒屋環境闊落 仲有唔少日本特色擺設 幾有風味

一坐低 店員就會提供熱毛巾比我地先清潔 服務很好