2017-08-13 2170 浏览
8月4日星期五,我和两位朋友于铜锣湾大自然素食晚餐,7点钟去到都即刻有位,仲俾咗张六人枱我哋,三个人当然坐得好阔落,第一时间当然叫咗嘢食先,点知等咗好耐都无嘢食,后来才知道职员忘记了落单,唯有再睇多次餐牌,重新落单。等𩠌到嘅期间,有位职员清洁完隔离张枱后,当铺枱布时,竟然完全无理会到其他食客,好大力地将枱布打开,即时将枱布嘅上嘅毛粒,飞到我哋成张枱都系尘,唉,连茶杯嘅水,都唔饮得。建议换哂啲唔甩毛嘅枱布。当晚我哋叫咗三个𩠌及一客八件嘅加州卷,讲真食物水准还可以,不过加州卷就一般,仲有芦笋素菜汤饺,饺子实在太大只啦,皮又比较厚,浸住系汤度,当要食嘅时候啲皮就唔系个个钟意食啦,如果包细只啲,口感一定会更加好。最后值得一赞嘅就系走之前,每位客人都有绿豆糖水一碗,唔会太甜,味道唔错!总括:铜锣湾咁多食肆,短时间都唔会再约朋友到这间大自然素食,因为两位朋友都不太满意佢哋嘅服务态度。

2017-08-04