2020-07-14 262 浏览
灣仔SAMSEN係我至愛嘅餐廳之一,佢嘅泰麵真係好好味(除左細碗左d XD)!所以一路都好想試下上環店,但去過幾次都排長龍,所以放棄左。早幾日嘅平日夜晚,諗住去望下啦,點知唔係好多人等位,等左幾分鐘就可以入座啦(要齊人先俾入座)。上環店比灣仔大好多,闊落啲。疫情關係,枱與枱之間都有膠板相隔,都算衛生。今次試左泰北咖喱金麵(牛),泰式炒河粉(和牛),炒通菜,虎蝦串燒,飲品Lychee & Lemongrass。全部都幾好味的,但份量唔多。📍咖哩金麵幾惹味,微辣📍泰式炒河粉,好有鑊氣📍炒通菜,同灣仔店味道一樣,好味📍虎蝦串燒,不太特別,蝦肉都算結實,但唔係好大隻📍Lychee & Lemongrass,幾fresh 唔太甜,都幾好飲P.S. 咁啱嗰日有幾枱客慶祝生日,店員們會拉大隊邊唱邊跳咁係廚房捧個蛋糕出黎,都幾熱鬧😆

全部都幾好味的,但份量唔多。

📍咖哩金麵幾惹味,微辣

📍泰式炒河粉,好有鑊氣

📍炒通菜,同灣仔店味道一樣,好味

📍虎蝦串燒,不太特別,蝦肉都算結實,但唔係好大隻