2018-07-12 94 浏览
一點鐘係銅鑼灣食飯有時真係好難,今日行咗好幾間餐廳都要排隊,甚至沙嗲王都唔例外。既然上到沙嗲王又唔想等位,惟有喺黃金廣場繼續覓食。9樓呢間串串香應該係新開嘅,裡面有好多位,侍應又話唔打邊爐都有其他麵食,所以諗住都一試無妨。麵食選擇唔多,有四款,而其中只有一款係唔辣嘅 -就係呢個番茄牛腩麵($68)。午餐配一款小食,小食一樣有四款,不過今日只係淨返青瓜,其他已經冇曬嚕~另外新推出期間贈送洛神花茶,同埋免加一。拍青瓜嘅醬汁亦有點奇怪,唔知係唔係醬汁因為未攪勻嘅源於,食落有啲一粒粒嘅調味料依附係青瓜上面。番茄牛腩麵嘅湯底濃郁,但係偏酸。牛腩有好多舊,有牛味,亦都好腍。可惜敗筆係麵條,麵條係圓嘅幼身中式麵,不過一咬落去竟然係由麵粉嘅感覺,完全無麵條應有嘅煙靭口感,大失所望。我諗下次再嚟都只係會食串串,麵食就不必了。

我諗下次再嚟都只係會食串串,麵食就不必了。