其實一星期五日出外吃飯真的會食滯左...所以今日專登同男人講希望食米線,清淡少少。本來係想食雲南或譚仔果類型,但男人話有次係佐敦見到有間食羊肉米線都特別,所以去試試。之後見到原來佢係觀塘開左,現在佐敦係分店。老闆娘係雲南人,所以佢話用的羊係靚羊,湯都係用羊黎調配出黎(本人覺得冇咩味精存在)去到不知是不是雲南關係,牆身一係有黄藍存在,大約4張大桌和2個待應。去到不是很多人(10個左右),個個食的碗都好大,原來有分大同細的羊肉米線。但選擇不是很多,好似還有雞肉,牛腩,口水雞,豬耳和青瓜(餐牌不是寫得很清楚,要周圍望先知道)因為人不多關係很快已有了羊肉米線(今次我地叫左一大一小,清湯,但其實還有酸辣湯選擇。但今次想食清一點,所以叫清湯,但都不俗,只係淡了一 點)淨瘦羊肉米線(大)$45 和 有皮羊肉米線(細)$31:羊肉好薄身,真是不是很多肥膏。而其實有皮都不是很多,但肉的份量偏少。米線很多,煮得不錯不會爛同糊的感覺。涼拌木耳$20:普通味道,不是很特別,吾太辣。都爽口。飲品加$6﹣8:檸檬沒有味道,茶沒有味。叫汽水會好一點。總結:不是很多人食還可,但之後再多人就好亂。食品周圍都係錯同沒有人
淨瘦羊肉米線(大)$45 和 有皮羊肉米線(細)$31
涼拌木耳

涼拌木耳$20:普通味道,不是很特別,吾太辣。都爽口。

飲品加$6﹣8:檸檬沒有味道,茶沒有味。叫汽水會好一點。

總結:不是很多人食還可,但之後再多人就好亂。食品周圍都係錯同沒有人理叫野比錢,希望有所改善。羊味不是沒有,但偏淡。可能因為我同男人都係食 得騷味,所以覺得太淡。辣椒油辣味不多,但勝在夠香口。湯淡但之後沒有口乾感覺,應該味精不多,可以一試的小店。

Total : $114
2015-04-23