2022-06-14 244 浏览
今日去新蒲岗扫街,朋友话试下呢间好出名嘅鸡蛋仔!Menu有好多各式各样嘅口味,好多味都好特别好想试晒去😋 最后我地拣左奶茶鸡蛋仔,因为佢有张大大张嘅poster,相片影到好吸引。等左一阵我地个奶茶鸡蛋仔终于整好啦,当我地打开个袋想食时,点解无左啲星星嘅?!! 朋友当时仲问我啲星星系咪溶左😂 但我地见到隔离有人拎住个有星星嘅鸡蛋仔,就问店员系咪比错咗我哋。然后店员话:「冇错呀,你要呢个系奶茶鸡蛋仔」我地问:「点解无左啲星星?」店员:「你无讲要星星㖞」我地再问「但张poster写住奶茶鸡蛋仔,但佢张相系有星星」店员:「星星要再加钱叫」我地觉得加钱叫唔系问题,但张poster就甘写奶茶鸡蛋仔然后佢张相系有星星,真系俾佢张poster fake左!食唔到星星系有少少唔开心,除左无星星,我觉得个鸡蛋仔都无咩奶茶味,有少少失望。可能其他味道会好一啲🤨提下大家下次如果想叫奶茶鸡蛋仔又想要有星星一定要记得讲埋加星星呀,唔好信张poster!!
今日去新蒲岗扫街,朋友话试下呢间好出名嘅鸡蛋仔!

然后店员话:「冇错呀,你要呢个系奶茶鸡蛋仔」
我地问:「点解无左啲星星?」
店员:「你无讲要星星㖞」
店员:「星星要再加钱叫」