是我太过心软再比次机会七喜粥面小厨,之前嚟过几次决定封佢为中伏店之列.. 早几日无啦啦话不如俾多次机会佢,于是今日就再去中伏啦。我哋一行三人分别叫咗豉椒牛河,肉丝炒面,辣水饺捞面,由于朋友唔食得辣,所以问侍应生可唔可以走辣,侍应生建议辣酱分上。跟住先上三碗例汤,非常惊喜,佢系一碗云吞面汤加白菜仔,感觉有啲搞笑。首先出场嘅系辣水饺捞面,辣酱系冇分上既,侍应生发现嘅时候有提议帮我地换左佢,不过朋友谂住算啦唔好嘥,于是就照食,不过食咗一啖佢就食唔到啦,唯有同另外一个朋友交换食。 味道一般,食得辣嘅都唔系好顶得顺。跟住到肉丝炒面,买相系OK嘅,不过可惜系冇味,于是我就落啲醋啦,最特别嘅系啲醋沟水沟到冇醋味,其实点解要咁样做呢🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️最后出场系豉椒牛河, 未到算系最正常嘅一碟, 市招味好香,牛肉质地亦都好OK,唔会系梳打牛。 之前食过及第粥,其实个粥底都几唔错。不过算啦我哋已经同意左唔会再有下次🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♂️其实一个疑似老板嘅叔叔,同埋其他侍应生都好有礼貌,不过,有个四眼叔叔实在太有性格啦,因为头壳顶有三部冷气机猛吹,想转去另一张枱,当时个场系得六成客㗎咋,佢竟然话一睇就知你哋财多身子

其实一个疑似老板嘅叔叔,同埋其他侍应生都好有礼貌,不过,有个四眼叔叔实在太有性格啦,因为头壳顶有三部冷气机猛吹,想转去另一张枱,当时个场系得六成客㗎咋,佢竟然话一睇就知你哋财多身子弱㗎啦,我熄细啲冷气。真系唔该晒