2017-06-28
之前在尖沙咀都幫襯過呢間食常餐、快餐,不過不失,貪佢好坐吾會被趕!今晚去海怡睇戲,睇戲前食左嘢先,見呢間HK 18之前在TST幫襯過,食晚餐應該穩陣啦!我叫了2人小菜套餐,揀左XO醬豬頸肉炒椰菜、麵豉鯇魚腩蒸豆腐,首先個豬頸肉到,我,本身對豬頸肉麻麻地,但姪女喜歡,就叫啦,點知一口咬落去,有陣餿味,怪怪好難食,因為我好少食豬頸肉,以為係自己問題,也以為係D椰菜酸左,叫姪女試下,佢都話係個肉問題,我估係D肉變左質(可能係冰鮮肉),試第2塊第3塊都係咁,咁簡單普通嘅一味餸都咁樣,因為我地趕時間,吾想佢再煮/換第2個餸,所以冇同侍應講,早知一開始叫快餐或碟頭飯仲好。鯇魚腩蒸豆腐,味道OK,但感到鯇魚應該不是新鮮魚果種。埋單比錢時,我同櫃面個阿姐講D豬頸肉有問題,佢夾住個電話收錢兼聽我講,點了頭聽完便算,吾覺佢有意思同廚房反映,(咁就倒米啦),佢應該冇理我講乜,想生意做得住,食物質素、採購、儲存食材、服務態度都好重要,我真心希望佢地老闆會睇下自己間鋪在OPENRICE 的評價如何,改善一下吧。剛剛才見到D食客嘅評價原來都吾係咁好,整體,我覺得呢間D侍應係有點懶散,你叫佢,佢見到都吾會即刻睬你,
剛剛才見到D食客嘅評價原來都吾係咁好,整體,我覺得呢間D侍應係有點懶散,你叫佢,佢見到都吾會即刻睬你,不過又未致於會呼喝你,大概冇老闆/好的主管睇住係差D吧!
麵豉鯇魚腩蒸豆腐
XO醬豬頸肉炒椰菜