2017-01-07 267 浏览
係openrice 見到呢間沾麵咁多like , 就決定同男朋友試一試 . 入到去,餐廳裡面既枱唔太多, 只有三張四人枱, 我地就被安排坐bar 枱餐廳裡面每一張枱都有一個電磁爐,係比你翻熱沾面既湯。我地就叫左 濃香櫻蝦沾麵($98),另外仲追加左餐廳極力推介既 日式芝士雜坎($20)濃香櫻蝦沾麵:沾面既湯不夠熱,但餐廳都已經講明湯係會涷得比較快。所以我都放係電磁爐翻熱左幾分鐘,但係d湯真係涷得比較快,大約7, 8 分鐘又再涷過。 湯既味道就好夠味,但係比較稀,所以麵比較難吸收湯既味道。 麵質就不過不失5.5/10沾麵既食法:日式芝士雜坎食完沾面,waiter就會拎走你食剩既沾面湯,然後加熱水、芝士同埋飯呢個比較驚喜,呢個額外追加既小食反而成為成餐飯既焦點。 飯好夠熱,唔洗再翻熱。 飯係日本飯,芝士既份量岩岩好,一d 都唔漏。有d 似食緊risotto. 呢個小食絕對係值得推介。8/10

濃香櫻蝦沾麵:
5.5/10