話說前日屋企無飯食,打算落街市買餸自己煮,咁岩經過見到有間麵店叫沁沁麵,一望個菜單,我當堂嚇一跳😨人蔘雞湯麵,一麵只係$39😨我落街市買舊肉都唔止依個價啦,當下把心一橫放棄左買餸既念頭,試下你啲人蔘係真定假🤤登登登凳,依個就係傳說中既人蔘雞湯麵,大大碗,聞落又好重人蔘味,重點!仲有半隻溫泉蛋!估唔到有我最愛溫泉蛋呀😍真係好鬼衰,搞到我未食都流晒口水🤤味道方道,個湯既藥味真係好濃好正😍而且個湯除左人蔘之外仲落左大量杞子,杞子浮係湯面上,清晰可見,真係望落都覺得養生🙈而且個麵入面仲有手撕肉😍係無骨既手撕肉😍連骨麵幫人起埋,令人感受到廚師既用心🤗不過,個人覺得溫泉蛋唔係流心係一個敗筆,但諗深一層,$39蚊既人碗麵,有人蔘,杞子,手撕肉仲有一隻好味既溫泉蛋,夫覆何求呢!流唔流心已經唔再重要🙈配菜方面,作為食肉獸既我淨係食麵入面既手撕雞肉,就覺得有啲不足,所以另外加點左一個醉雞卷。醉雞卷酒味十足,可惜雞味有小小俾酒既味道蓋過左。但係!重點之二係!醉雞卷都係係骨嫁!作為天文第一號懶人既我就覺得好方便好正🤣總體黎講,以依個價錢黎講,依餐飯真係高水準之作,食到飽飽加杯$5既自家制羅漢果茶又係一杯神來之

作為天文第一號懶人既我就覺得好方便好正🤣
總體黎講,以依個價錢黎講,依餐飯真係高水準之作,食到飽飽加杯$5既自家制羅漢果茶又係一杯神來之筆🤤係家既味道,平平地又好飲🤤超值!