餐厅: 永年士多 (大埔超級城C區)
资讯:

2025-04-16 183 浏览
呢間車仔麵在商場開咗一段時間, 終於是日來試下午茶餐廳採取自己掃QR code落單,落完單一次個用電子支付。座位坐得都舒服,還有卡坐提供。下午茶餐任擇一款麵類加兩款餸(每款9元,貴過$9補差額),配咖啡奶茶,冷熱同價車仔麵我通常食油麵,呢個油麵冇一般的油,唔鍾意食咁油的可以選擇, 但我就偏向 食開那類湯底我選擇了招牌咖哩辣醬,我以為是咖哩黃色,但原來是啡色,飲落好香濃還有淡淡藥材味。上網查一查,原來佢哋湯底真係有用中藥,包括胡椒,川芎等十多樣藥材選擇了豬皮同牛筋,份量都幾多豬皮索曬啲湯一定好味,牛筋軟硬度適中,有咬口凍檸茶檸檬放喺杯邊,幾有心思,茶底唔濁夠清,凍飲唔使加錢呀食完自己把食具放回回收枱。雖然落單,取食物,收食具都自助,但慳返成本應對消費者也慳回消費,ok的。
呢間車仔麵在商場開咗一段時間, 終於是日來試下午茶

選擇了豬皮同牛筋,份量都幾多
豬皮索曬啲湯一定好味,牛筋軟硬度適中,有咬口

凍檸茶檸檬放喺杯邊,幾有心思,茶底唔濁夠清,凍飲唔使加錢呀

食完自己把食具放回回收枱。

2025-04-02