2016-12-30
第一次為左呢間餐廳而寫食評,因為唔想再有人中伏!話說聖誕節前一個星期已在Facebook 訂位, 講明想要窗口位,對方應承。到聖誕節當日中午都未收到confirm booking call. 於是我自己主動打電話去問,接電話個阿姐竟然反問我「乜我無打俾你咩?!」...真係好笑!我再次問對方係咪有窗口位?對方答有,我先過去。我booking 係晚上6點,我地未夠6點已經到達,眼見窗口位都坐滿人,你仲邊度有窗口位俾我??有個阿姐招呼我地入去,叫我地坐住先,一有窗口位就安排調枱,我姑且信多你一次,惡夢就開始了!坐低叫野食後20分鐘,連一碗湯或飲品都無,我見其他食客都係呆坐。三催四請下終於有野食!我地叫左1個牛扒1個三文魚,要求全熟,點知一切開牛扒只係約5成熟!三文魚就外熟裡面生,食唔到囉。薯餅居然用雪藏薯餅,難食過麥當奴。飲品、甜品已經無希望,唔使多講。中間我地問過其中一個應該高級少少既阿姐點解應承左但提供唔到窗口位?佢話應承我果個係兼職的,唔知頭唔知路,呢個理由好牽強!我出示Facebook 訂位記錄,要求佢俾discount 我,最後俾左9折! 全程唯一最高效率就係收錢! 我寧願俾貴d去
第一次為左呢間餐廳而寫食評,因為唔想再有人中伏!
我寧願俾貴d去流浮山食海鮮,都唔會再去呢間垃圾餐廳!
P.S 由於太嬲,唔想影相