2022-06-06 70 浏览
今日我嘅同事同我講話有好嘢益我,仲好好咁樣請埋我食lunch添,佢同我講話要帶我去呢間麻辣風雲度試一試我最鍾意食嘅川菜!我心諗有咩咁特別呀,點不知去過之後就係令我食過返尋味。首先佢同我講話唔好叫酸菜魚我哋今次試吓食水煮魚,佢話因為佢都未食過㗎但係深信水煮魚係非常好食。上到枱之後我即刻嗱嗱臨試咗一舊魚,我想話呢條魚真係冇骨㗎 !佢將鮮魚片切成適中嘅厚度,肉質非常鮮美無比,確實真的是兩個大開眼界!仲有佢嘅水煮湯底我仲拎晒嚟撈飯添!最後我見好多人都有食呢個薯粉我都唔客氣叫咗一碟,原來係秘製麻辣炒薯粉。我冇諗過可以做得如此出色,因為薯粉煙韌度適中,唔會話吵得非常濕潤。麻辣味非常香濃,值得一試。

最後我見好多人都有食呢個薯粉我都唔客氣