2018-11-28
平時出街食飯食得多日韓台,其實自己都幾鍾意食中菜,樂天雖然係集團式,但食物質素水準依然保持,所以間中都嚟呢度食,除左食到食到別緻的小菜,仲會有辣味菜式 店鋪坐落青衣地區,出站行幾分鐘就到達,輕鬆易搵,未入鋪已經可以看到中式 fusion 格局!時尚型格三色瑪瑙蛋除咗賣相靚之外,估唔到皮蛋、鹹蛋、雞蛋夾埋咁好食,三蛋都係我喜歡的,一個餸我的三個願望,不過這菜式是十分飽肚,最好多人分享竹筒剁椒魚片必食推介之一,單睇賣相已經贏晒,特色竹筒做得好有心機,香港冇乜地方揾到竹筒魚片,魚片夠嫩滑,器皿深度十足,魚片份量好足,剁椒醬撈不會過濕原味小籠包好欣賞呢度既小籠包,皮軟好薄,湯汁沒有皮薄而漏出黎 ,小籠包肉質仍然係好嫰滑,每次食都保持到呢個水準,認真難得,個人認為頗有水準蟹粉炒飯不得了蟹粉多到呢!好滿足!! 蟹肉同好多蟹膏又鮮又甜。飯粒粒分明咬落有飯香,粉鮮味香濃配飯食根本係王道個人挺喜歡樂天皇朝的菜式味道,也常常來食!
三色瑪瑙蛋
竹筒剁椒魚片
原味小籠包
蟹粉炒飯
個人挺喜歡樂天皇朝的菜式味道,也常常來食!