(非会员)
2010-07-31 42 浏览
今次約佐一班舊同事一齊食飯. 酒樓飯局食得多, 經朋友介紹嚟呢間私房菜試菜. 未上嚟之前搜索呢間私房菜, 見到d劣評嚇佐一跳. 問fd 係埋玩野? 佢叫我唔洗理嗰d食評. 佢食過好多次都ok. 叫我放心~~~ 于是, 我地選佐$168套餐花旗參炖竹絲雞 : 原隻鷄 +花參旗. 足料, 味道OK. 清蒸海青斑 : 鮮滑好味. 蒜蓉粉絲聖子 :聖子爽甜. 蒜蓉蒸蝦 : 同聖子蒸法差唔多. 都OK秘制蒙古骨: 好野味, 肉質嫰滑. 大家都食得好干凈. 推介 客家老酒炆鴨:有少少酒香蓋住了鴨味. 咸中帶D甜味+酒香. 都幾好味. 薑葱炒蟹:一般水準北菇扒時蔬:一般水準褔建炒飯:如其他食客所講, 真係炒得好香, 好干身. 讚~鮮果拼盆埋單時, 老板娘問我地意見. 我忍唔住問老板娘, 係埋隔住帘洗碗? 雖然覺得非常唔好意思問, 但我都係問佐, 我話如果唔係朋友介紹. 我都未必夠膽嚟. 老板娘斬釘截鐵說沒有, 她說因為空間有限, 根本搵唔到地方放. 他們只能將收拾的碗暫放在里面. 最後才拖去廚房洗.絶對不會有衛生問題. 她還問我有冇好提議...? 聽完佢咁講, 我都放心好多. .. 最後
于是, 我地選佐$168套餐
花旗參炖竹絲雞 : 原隻鷄 +花參旗. 足料, 味道OK.
清蒸海青斑 : 鮮滑好味.

蒜蓉粉絲聖子 :聖子爽甜.
蒜蓉蒸蝦 : 同聖子蒸法差唔多. 都OK

薑葱炒蟹:一般水準
北菇扒時蔬:一般水準
褔建炒飯:如其他食客所講, 真係炒得好香, 好干身.
讚~
鮮果拼盆
埋單時, 老板娘問我地意見. 我忍唔住問老板娘, 係埋隔住帘洗碗? 雖然覺得非常唔好意思問, 但我都係問佐, 我話如果唔係朋友介紹. 我都未必夠膽嚟. 老板娘斬釘截鐵說沒有, 她說因為空間有限, 根本搵唔到地方放. 他們只能將收拾的碗暫放在里面. 最後才拖去廚房洗.絶對不會有衛生問題. 她還問我有冇好提議...? 聽完佢咁講, 我都放心好多. .. 最後, 我地係咁話會再嚟.

總體嚟講,.環境一般. 味道真係唔錯!

秘制蒙古骨
2010-07-27