餐厅: 屋子咖啡
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
一直都好想去呢間cafe,聽人講話氣氛好好,但去到先發現,原來我去左分店XDD大家有的食物差不多,心諗味道應該唔會有太大出入因為太肚餓,所以叫左個set.涼浸浸腐皮飯糰定食 $65雖然話係set 其實份量唔算多,不過有用心擺盤.腐皮好甜好好咬,仲有層紫菜包住,咸甜兼備,飯粒係珍珠米,所以好好咬至於沙律D菜好新鮮爽口,但醬汁可以再少D,蕃茄大大粒好爽又多汁,加上豆腐好滑豆味濃,對素食者黎講係不錯又飽肚的選擇不過我自己好肚餓嘅話食完依然會覺得唔夠飽lor和風雞肉胡麻冷烏冬定食 $85比我個餐仲要貴嘅呢個餐反而有少少失望,因為無論賣相定味道都似便利店貨色,醬汁太多蓋過蔬菜鮮味,雞肉太幼食唔到口感,烏冬都有少少粉粉地嘅狀態,食到一半已經出水,加上烏冬唔多,飽肚感更弱飲品方面,呢度D有奶飲品都不錯,好似我叫的flat white奶泡都幾厚幾滑,上面仲有可愛拉花,搞到我唔捨得飲!咖啡味道香濃但唔會澀,值得一口一口咁品嘗~~食飽個frd就話覺得本店好味好多,或者下次應該入埋去朝個聖menu

大家有的食物差不多,心諗味道應該唔會有太大出入
因為太肚餓,所以叫左個set.

涼浸浸腐皮飯糰定食 $65
雖然話係set 其實份量唔算多,不過有用心擺盤.

不過我自己好肚餓嘅話食完依然會覺得唔夠飽lor

和風雞肉胡麻冷烏冬定食 $85
和風雞肉胡麻冷烏冬定食

咖啡味道香濃但唔會澀,值得一口一口咁品嘗~~
flat white

食飽個frd就話覺得本店好味好多,或者下次應該入埋去朝個聖

menu

和風雞肉胡麻冷烏冬定食