2019-02-24 208 浏览
今晚肥妹仔同咗肥家姐去咗觀塘工業區嘅一間新開嘅假日酒店入面試下去嗰個半自助餐,佢半自助餐嘅選擇入面都有好多,先講下冷盤,海鮮方便有生蠔,長腳蟹,皇帝蟹蝦等等,肉質都算鮮甜,唔會死鹹。生蠔嗰條隊就真係特別長,肥妹仔同肥家姐冇機會去試一試。另外佢嘅主菜方面都有好多選擇,有魚,有牛扒,有乳豬,有羊架。而我就揀咗個燒乳豬嚟試下。喺甜品方面呢佢都有好多唔同嘅選擇㗎,有cheesecake,有movenpick雪糕,有水果等等。熱盤方面就有紅酒繪牛,尾鹵水雞腳等,沙律方便就有好多唔同嘅新鮮沙律菜,湯嘅話就有分中湯同西湯。西湯係磨菇湯,好香濃嘅蘑菇味,中湯就係蘿蔔雞腳湯,非常足,料有啲似屋企煮嘅味道,總括嚟講呢間半自助餐係值得一試。

2019-01-15