2019-10-14 573 浏览
話說呢日同朋友聚舊,見周圍都冇咩野食,零零丁丁呢間仲開住門,肚餓起來都費時左揀右揀,就入左去坐。入去時見一個角落有好多卡位,就問職員可唔可以坐果d卡位,個職員竟然直接話唔俾,係都要我同朋友同人逼住咁搭枱坐,都算,點知坐底冇幾耐有其他客人到,個職員又肯俾佢地坐果d寬敞既卡位喎,咩服務態度來🙄呢餐我點左個辣茄醬田園新豬肉手作麵,餐牌聲稱熱量低66%, 飽和脂肪少86%, 但係送到來時,已經見到好多油,唔見得係冇咁油膩喎。新豬肉可能真係比傳統豬肉健康小小,但係最後點烹調都係關鍵,如果煮新豬肉係用更多油,最後熱量/飽和脂肪等等未必會更低囉。 碟野味道普普通通,其實搵唔到幾粒肉,略嫌鹹得制啦。朋友個醬燒豬軟骨麵都係味道麻麻地。食左咁多次,今次真係食得出d質素差左啦,呢個價錢真係唔值了。

朋友個醬燒豬軟骨麵都係味道麻麻地。