2011-02-01
今次試吓用口語來打食評 其實早在下個月已經嚟過好時食飯 嗰次覺得好好食 不過無打食評 諗住叫埋一班朋友嚟試吓 嗌多D嘢食先打食評 我覺得咁樣會準確一點 於是一行七人嚟到 點咗以下菜式:海南雞飯同上一次一樣咁好食 肉質好滑 配埋油飯絕對一流 辣通菜這碟無上次咁好食 比較淡 不太辣 份量算係適中 可以一試 叻沙(menu係咁寫)其實係喇沙 辣辣哋 幾野味 有魚蛋,芽菜同米粉 都幾大碗 推介之一巴東牛肉又無上次咁好食 牛肉好硬 醬汁味道亦只屬一般 上次最快清哂o既餸今次竟然食剩 串燒嗌咗打半 豬同雞肉都係推介之作 肉質嫩滑唔在講 點埋個醬就一流 依然係牛肉唔好食 好嚡 不叫也罷炸豆腐味道不過不失 睇你鍾唔鍾意食豆腐 其實冇乜味 單靠豆腐滑 炒貴勺如果你當乾炒牛河咁嚟食感覺得好D 材料有蛋絲,芽菜,蝦同臘腸 我有位朋友係做廚師的 認為落臘腸係最大敗筆 千萬唔好嗌粉絲蟹煲賣相精緻 佢會砌番成隻蟹出嚟 用料很多 有大量粉絲 蟹亦都大隻 但係唔知落咗咩香料 有D古怪味 個人來說都好味可能上次係職工頭圍用膳(未夠六點到)o既關係 所以好食D 今次八點先到 已經座無虛席 可能太忙所以煮得比較差 我自己覺
海南雞飯
同上一次一樣咁好食 肉質好滑 配埋油飯絕對一流
辣通菜
這碟無上次咁好食 比較淡 不太辣 份量算係適中 可以一試
叻沙(menu係咁寫)
巴東牛肉
串燒
炸豆腐
味道不過不失 睇你鍾唔鍾意食豆腐 其實冇乜味 單靠豆腐滑
炒貴勺
粉絲蟹煲
可能上次係職工頭圍用膳(未夠六點到)o既關係 所以好食D 今次八點先到 已經座無虛席 可能太忙所以煮得比較差 我自己覺得其實都算好食 除此之外 我哋仲嗌咗甚多嘢飲 加埋平均每人都只係92蚊 真係超值