2009-03-26
今日自己一個食lunch原本諗住去海鮮站, 不過見到餐牌, 自己一個想食d 平野所以過左隔離o個間, 見佢有$37 豚肉飯, 學生仲有9折之前夜晚黎過食燒餅, 一般, 不過都未試過佢個lunch set好細既鋪仔入面menu冇寫$37 豚肉飯, 咁我問佢, 佢都話有set 有個木魚湯, 橙, 啫喱木魚湯的確好木魚, 其實係麵豉湯+d 木魚o係入面豚肉飯有d 失望. 側邊有好多生既菜, 而且賣相一般, 一睇就知可以報銷豚肉睇落份量唔多, 我就住食唔好咁快食晒. 食落有d索索聲, 同埋有少少燒烤味, ok啦飯上面有d 紫菜, 又真係有d 香味, 唔止裝飾咁簡單不過睇到個飯下面, 開頭我都打左個凸d 水浸住d 飯, 唔係呀嘛. 本身都一d 汁都冇, 仲要水浸...orz 食落先知原來係酸薑汁黎, 不過伴碟半塊酸薑都冇搵d 液體浸住d 飯真係嚇親人, 一係就分開上啦打個獻都好過係水狀慶幸味道唔算差, 咁樣浸(唔叫撈啦)下飯都幾好食啫喱過甜, 冇乜水果味, 好似就咁糖水+魚膠粉咁最後埋單問佢學生係咪9折, 佢話哩個係特價set 所以冇我出返去睇, 的確係寫住正價先有, 不過$37 係正價/ 特價
原本諗住去海鮮站, 不過見到餐牌, 自己一個想食d 平野
所以過左隔離o個間, 見佢有$37 豚肉飯, 學生仲有9折
好細既鋪仔
入面menu冇寫$37 豚肉飯, 咁我問佢, 佢都話有
set 有個木魚湯, 橙, 啫喱
木魚湯的確好木魚, 其實係麵豉湯+d 木魚o係入面
飯上面有d 紫菜, 又真係有d 香味, 唔止裝飾咁簡單
不過睇到個飯下面, 開頭我都打左個凸
食落先知原來係酸薑汁黎, 不過伴碟半塊酸薑都冇
搵d 液體浸住d 飯真係嚇親人, 一係就分開上啦
打個獻都好過係水狀
慶幸味道唔算差, 咁樣浸(唔叫撈啦)下飯都幾好食
啫喱過甜, 冇乜水果味, 好似就咁糖水+魚膠粉咁
最後埋單問佢學生係咪9折, 佢話哩個係特價set 所以冇
我出返去睇, 的確係寫住正價先有, 不過$37 係正價/ 特價就唔知
因為今日落乳既關係, 塊board 都有d 濛
哩個餐如果冇折既話真係有d 搵笨, 好寡, 食完又唔太飽. 但都叫有湯有甜品