2021-10-07
荔枝角近D2 place有新開咖啡小店,環境裝修主打日系清水混凝土風~ 行入去比想像中深同大,四面有灰色既水泥牆,檯凳就係一張張透明既班房style傢俬好特別 啱晒打卡🪑 點完咖啡大家排排坐,久違既校園風感覺都幾搞笑😹 咖啡特別選用single origin咖啡豆,同朋友一人一杯,揀左大size既Oatmilk Flat White ($46+$5) 同細杯既Cappuccino ($40)。前者既燕麥奶都打得幾滑,睇唔到用咩牌子既oatmilk不過都夠燕麥香,咖啡整體飲落酸度唔重 不錯👍🏻 而Cappuccino奶泡打得唔算綿密,而且飲落比起Flat White酸好多 咖啡既香味同苦澀味亦重好多🙈 不過兩倍整體溫度都剛剛好 唔會過熱又唔會好快凍 溫度其實都好重要㗎!飲住咖啡配埋蛋糕就最夾🍰 小店除左有好多款精品咖啡,仲會同好多人氣網店合作 提供不同種類既甜品同貝果🥯 期間限定款式有MOONKOYA月舍 玫瑰紅茶戚風蛋糕($68)🌹 份量就唔算大 蛋糕細細件,不過勝在唔會太甜同太膩,玫瑰同紅茶味道都好出,食落蛋糕夠鬆軟 cream有淡淡乳酪味道 而且好夠滑,上面仲有蜂蜜脆脆 增加左蛋糕
份量就唔算大 蛋糕細細件,不過勝在唔會太甜同太膩,玫瑰同紅茶味道都好出,食落蛋糕夠鬆軟 cream有淡淡乳酪味道 而且好夠滑,上面仲有蜂蜜脆脆 增加左蛋糕既口感😍 呢到既蛋糕甜品聽聞定期會轉換其它口味~ 更新詳情可以留意@posh.coffeeclub IG啦!