2004-02-23
朋友話劇慶功, 幫我地訂埋檯, 11:30pm~ 但竟然去o左有聲氣o個邊坐喎~ 因為d房係雀房好細, 佢地太多人, 要坐廳, 我地反而坐房, 有獨立廁所~我地用牛尾湯做湯底, 但味道淡o左d~ 朋友話佢地o既冬瓜盅湯底好好味~ 火窩料好特別, 有水晶叉燒包, 水晶奶黃包, 蟹粉小籠包, 手打魚茸麵(自己唧落個窩度喎), 等等~ 估唔到依d都可以做火窩料, 仲幾好味o添~ 最後八個人埋單$12XX~ 不過service真係唔多掂~ serve我地房o個個waitress好寸, 後來知道原來依邊(雀房)收12點, 我地成兩點先走, 要佢加班, 算數~ 埋單o個個waitress仲衰, 我地想check單, 佢用d好鄙視o既眼光望住我地~ 我對住門口坐, 俾我望到正, 我咪望住佢, 示意"我望到你d眼光o架"囉, 我應該加多句"係咪好唔滿意呀?"~ 朋友話"有骨氣"o個邊d service都唔係好, 真係令我再o黎食o既想法打晒折扣~ 去依度睇相啦:http://community.webshots.com/album/120159440cjDIoP<br />(不過有D掛
最後八個人埋單$12XX~
去依度睇相啦:
(不過有D掛住食, 唔幾得影~)