2017-01-04 525 浏览
一早聽友人大力推薦呢間餐廳,於是搵晚黎試試,黎到一睇,果然生意興隆,認真系氣派中菜,但有著親民價錢。另外,勁鍾意飲佢既蕎麥茶,好香口架!!金石斛花燉鷓鴣呢個湯飲起上黎好清甜,面頭黃色既就係金石斛花,食落清香甘甜,都好值得推介。鮮肉小籠包呢到既小籠包造功紮實,非常出色,我自己都試過唔少地道出名既小籠包,但都不及呢到既小籠包,佢皮簿湯多! 皮簿到好似餃子皮咁,湯多到成個匙羹都係! 而且仲要好好飲!小籠包既肉質都幾實淨,唔會滑孱孱。黑椒安格斯牛柳粒牛柳粒肉質嫩滑,好有牛味,經過蔥同蒜頭爆炒過,好香口好惹味,而燈籠椒更為牛柳粒增添一份甜美。厚切叉燒叉燒既肉質好嫩!! 燒到好均勻,邊邊都無燒焦燒到硬曬,係前所未有既享受。飯焦鳳尾蝦炒飯白色一粒粒果啲就系飯焦,食起上黎好香脆,令呢道炒飯更有口感,同埋,蝦隻都好新鮮,數量都多,本身炒飯既飯粒亦都粒粒分明,成個飯好香! 我自己都幾鍾意,推介俾大家!
金石斛花燉鷓鴣
鮮肉小籠包