平日星期二晚上,鐘意西式餐,又熱愛live band的我,去尖沙咀食飯。當日去到呢間彌敦左岸,一到樓下我就知 佢之前係M1,好熟悉,原來已經轉營左餐廳好耐了.進入主題,一上到去餐員帶位,笑容好親切,好有禮貌,仲即時話比地知 10鐘鐘後就8:30pm 就開始live band,建議我地先點野飲,再慢慢聽歌選食物,一點都唔會似出面餐廳咁 劈頭第一句就話(入座計限時90分鐘)個啲!對彌敦左岸第一感覺已經好好。我本身好鐘意伯爵茶,一見到cocktail有款伯爵茶味的cocktail特飲,我諗到唔洗諗啦,就呢個。友人點左杯 綠茶chacha 1)Drink-Earl Grey on top   好香好清新我earl gery香味,加上酒味調配得恰到好處,野飲既冰粒係earl grey茶做的冰粒.冰都食埋,而且一邊吃飯一邊慢慢飲 冰粒溶左都唔會越飲越淡家~~成晚叫一杯野飲都夠曬2) Drink-Cha Cha     綠茶味比較淡香 加左淡淡薄荷同酒,同樣清新,配濃味西餐好夾亦消暑。3)前菜-煙三文魚藜麥沙律一黎到見到好一塊三文魚,藜麥都份量超足,擺盤亦好有心思,藜麥沙律入而加左新解芒果肉,非常開

1)Drink-Earl Grey on top

2) Drink-Cha Cha

3)前菜-煙三文魚藜麥沙律

一黎到見到好一塊三文魚,藜麥都份量超足,擺盤亦好有心思,藜麥沙律入而加左新解芒果肉,非常開胃,味道清新,做頭盤好岩。
4)主菜-Lamb Rack
呢味菜真係好特別,其實可以叫做烤焗鴛鴦羊,因為一碟入面有一塊烤羊架同一塊佈滿芝麻包住焗的羊柳,食物未放低已經忟到超級香,咁樣整既羊我真係第一次食,好香好香,野味 又唔會(so),叫左7成熟,上碟真係7成熟,好juicy好嫩好好味,自從我去完冰島旅行食過我覺得最好味既羊料理之後,我好耐冇食過咁好味既羊了~~感動

5)主菜-龍蝦意大利飯
呢個菜又係一個驚喜,可能因為點菜時又掛住聽歌又掛想快啲點完enjoy音樂,我地冇睇清楚menu係咩材料同點煮.所以一上菜我地好驚訝~~~因為係。。。。。。咸旦王焗龍蝦!!!
我地好 supervised,好香好香咸旦王咸香味,而且龍蝦成飯叉咁長,比齊一隻,而且肉質彈而結實,食得出係好新鮮唔係冰左好耐,好鮮甜好鮮味,而且咸旦王原全唔會搶曬龍蝦味反而更帶出解甜,加上意大利飯有甜甜栗米粒,將部份咸旦王加落飯度食,嘩....好新奇超級特別,好驚喜,呢個咁創新 fusion配搭真係第一次,味蕾完全受到新沖擊~~

呢一餐真係好滿足又食得開心,當晚食完落樓突然覺得好似係星期五,第日放假咁,真係令到放左工既我們好chill好舒服,第日返工都有力量點~~~~~