2017-02-21 427 浏览
經常聽同事話她會久不久下班後係Home Bar與朋友聚會,指Home Bar氣氛幾好,有酒飲,而且價錢不算貴,所以都算常聚點有次佢介紹我去,所以今次就試試Home Bar有什麼特色店內Bar檯前有一大桌球檯,可供客人試試玩,而且增添了不少氣氛。坐低之後我叫左個德國脆皮咸豬手,近來都有點討厭食飯食正餐,所以黎食西餐就最好不過檯燈只要輕按一下頂可以自行調校光暗同開關,本來餐廳都係燈光比較暗,絕對地營造到氣氛,都幾適合男女約會先上的沙律,有青瓜、蕃茄、生菜、蜜桃粒、火腿粒,配上酸酸甜甜清爽既沙律汁,仲有甜甜地既蜜桃,本來我麻麻地沙律但都不自覺食多左後來的餐湯,是加了蕃茄的忌廉湯,頗重的蕃茄味,仲食到蕃茄肉粒,對於唔喜歡食蕃茄的我黎講,竟然意外地覺得幾好飲,只因沒有蕃茄的草青味,有蕃茄的味之餘但又讓忌廉湯蓋過草青味餐湯更配蒜蓉包,不過蒜蓉包係硬身脆脆的,我就比較喜歡偏軟綿,因蒜蓉夾綿綿麵包是冇得頂,夾埋餐湯食仲正豬手好大份,同朋友兩份share都覺得有點多豬手皮燒得脆脆,連帶皮下脂肪,所以肉質食係上黎都唔算太鞋口,而且都好多肉地,反而係冇骨豬手配有蜜糖漿同芥末,我自己就鍾意點蜜糖漿多D,因為芥

有次佢介紹我去,所以今次就試試Home Bar有什麼特色
豬手好大份,同朋友兩份share都覺得有點多

豬手配有蜜糖漿同芥末,我自己就鍾意點蜜糖漿多D,因為芥末太嗆好易搶走豬手肉既味道,蜜糖漿反而岩岩好一甜一鹹,幾特別又幾好食
豬手底有薯蓉,真係特登為我呢個薯蓉怪而設,都打得好滑而且有D奶油味,仲有少少豬手既鹹香味
凍凍地所以都係叫左杯熱檸水,好彩唔係開水味,曾經飲過有D餐廳既檸檬水係有浸味
最後埋尾甜品,係一碟tiramisu!雖然唔係酒店級專業既Tiramisu,但都唔差架啦,食完一餐最後點都要番個甜品黎埋尾既