2023-06-21 681 浏览
刚于中环同鸭仔讲拜拜,再坐船到尖沙咀亲亲黄鸭仔!完成后就专程来到青年会 high tea;虽然很久没有来,但环境都系一般的宁静舒适;当然在炎热嘅夏天之下,这里更成一个很好嘅避暑胜地!我哋两位就点选了餐厅供应的high tea和两杯饮品;即冻咖啡和冻柠茶;好快靓靓嘅high tea架放满不同嘅食物就摆放喺我哋嘅枱面;服务员还叮嘱我哋最好首先品尝那个松饼,因为是刚刚焗起的,比较香脆!当我们一口咬落松饼时,实在有啲失望,因为佢真系唔够松脆,感觉好像是一件比较实嘅蛋糕,反而个猪肉炸鸡蛋,食落更加惹味!炖蛋有啲特色但系都唔算太香滑,朱古力士多啤梨,算新鲜,三文鱼沙律不过不失,香橙吉士挞个皮有少少淋,绿茶mousse还可以,油封鸭汉堡就真系普普通通,炸鱼柳条都尚算可以!感觉上环境气氛比食物质素好很多!
high tea
2023-06-18