呢晚放工好想食居酒屋,感受下久違既日本氣氛🥹所以就同👦🏻黎左呢間位於尖東附件既居酒屋🏮上到黎真心驚訝,因爲好有氣氛💗🥰唔單止有圓形bar檯可以360°望住師傅既厨藝,更加有露台位置可以出去chill住食,真係幾有氣氛🤣🌟燒秋葵 $22椒鹽味出,味道正常~🌟日本青椒仔 $28幾特別,細細條好淋身,重椒鹽味~🌟手羽先 $28鹽燒雞翼既感覺🤣雞皮脆身,肉質都嫩滑!🌟燒雞軟骨 $28大大粒好有咬口,椒鹽味夠出~🌟燒雞胸軟骨 $28平時好少食燒雞胸軟骨😗軟骨爽口,中間仲會夾住少少雞胸肉😋🌟燒雞腎串 $28雞腎夠曬彈牙,而且完全無腥味~🌟自家製免治雞肉棒(配日本雞蛋) $48呢個最好食!雞肉棒大大串,食落真係咬到一粒粒軟骨,口感豐富,點埋蛋汁好滑,而且充滿甜醬油味!🌟燒冬菇 $18咬落唔算好Juicy但好鮮甜~🌟燒翠玉瓜 $18呢個就好Juicy!💦入口爆汁!🌟黑豚肉蘆筍串 $42薄薄既黑豚肉包住蘆筍,黑豚肉油脂味香,蘆筍吸滿豚肉油脂,好嫩好淋!🌟鹽燒黑豚腩肉 $32呢個又係好正!腩肉好厚,半肥瘦甘入口滿滿的油脂感好正😈❤️而且充滿鹹香味!🌟厚切雪花牛舌芯 $68牛舌芯切粒,望落好粉嫩,食落比較煙韌

🌟燒秋葵 $22
椒鹽味出,味道正常~

🌟日本青椒仔 $28
幾特別,細細條好淋身,重椒鹽味~

🌟手羽先 $28
鹽燒雞翼既感覺🤣雞皮脆身,肉質都嫩滑!

🌟燒雞軟骨 $28
大大粒好有咬口,椒鹽味夠出~

🌟燒雞胸軟骨 $28
平時好少食燒雞胸軟骨😗軟骨爽口,中間仲會夾住少少雞胸肉😋

🌟燒雞腎串 $28
雞腎夠曬彈牙,而且完全無腥味~

🌟自家製免治雞肉棒(配日本雞蛋) $48

🌟燒冬菇 $18
咬落唔算好Juicy但好鮮甜~

🌟燒翠玉瓜 $18
呢個就好Juicy!💦入口爆汁!

🌟黑豚肉蘆筍串 $42

🌟鹽燒黑豚腩肉 $32

🌟厚切雪花牛舌芯 $68
牛舌芯切粒,望落好粉嫩,食落比較煙韌~

🌟深海池魚魚鮫 $138
第一次食😆大大個魚鮫,肉質好有鮮味,而且魚油滿滿~魚皮好香脆,如果再多d肉就好😆

🌟Suntory白啤700ml $78
平時唔鍾意飲啤酒既我竟然覺得呢杯好好飲!😳入口較甜,而且有麥香,酒精味道唔會好濃,好易入口!最後竟然成杯飲曬😆不敢相信!

總結~覺得呢一餐食得好開心,因爲氣氛滿滿😝一串串燒一啖啤酒,仲要有環境氣氛配合☺️用餐體驗很好呢!而且食物性價比都很高☺️推介!

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓