2015-11-25 1704 浏览
今日搭車出黎太子睇貓仔寵物,感到肚餓所以打開Openrice睇有咩好推介, 見到呢間"金華冰室"有成450個like, 所以就去試下啦。去到門口就見好多人係入面, 場面虛憾。入到門口就有個waitress聲大夾惡叫我入去,仲鬧食緊野既客坐埋一邊,語氣非常之差!!劣評!! 對面個客話"菠蘿油"好食, 所以就叫左一個"菠蘿油"同埋"豬扒炒飯", 落單既時候平平無奇, 到有食物落枱既時候個waitress又行過黎大大聲鬧我, 話我無叫野飲, 隔離個個望住我, 我第一次黎咋, 好似打仗咁, 傻的嗎? anyway, 個"菠蘿油"一定要食, 因為佢夠脆好爽口, 牛油食落口唔膩, 十分香。好想再食!! 個飯味道好好, 同楊洲炒飯味道差唔多, 份量好大碟, 夠兩份食, 仲要係超餓狀態。 再俾我再見到個女人, 一定鬧爆佢。
菠蘿油
2015-11-06