2025-06-07 425 浏览
一踏餐廳就感受到韓國布帳馬車嘅氛圍!店舖入面掛左韓國舊式招牌,仲有漫畫書📚舊電視📺等等,好有復古感覺!餐廳滿座而且好熱鬧,的確好適合朋友聚會飲嘢開心下😆╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴❀ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ 食物選擇好多,去一間餐廳就可以食晒你想食嘅韓國料理,由小食、湯鍋、炸雞到街頭小食都應有盡有~▶ ∗︎*゚炸紫菜粉絲卷炸到外脆內軟👍呢個小食喺香港比較少見,食一舊即刻有去左韓國嘅錯覺~▶ ∗︎*゚招牌炒章魚份量有啲少,椰菜多過章魚,比較咸,少少辣,唔太食辣嘅朋友都食到嘅程度~整體好一般,可以SKIP▶ ∗︎*゚ 街頭魚糕串串連埋成日見到嘅煮麵鍋一齊上,好有氣氛!定價少貴,半鍋得五串😮魚糕湯好香口,飲完又飲~魚糕就正正常常,偏軟爛~▶ ∗︎*゚薯仔煎餅賣相好正宗嘅薯仔煎餅~煎得夠脆,味道唔錯,不過太油膩。╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴❀ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ 總括黎講,呢到氣氛好好適合朋友聚會,不過食物就麻麻地,而且價錢都進取,呢個價錢尖沙咀都有唔少選擇~
一踏餐廳就感受到韓國布帳馬車嘅氛圍!
餐廳滿座而且好熱鬧,的確好適合朋友聚會飲嘢開心下😆

食物選擇好多,去一間餐廳就可以食晒你想食嘅韓國料理,
由小食、湯鍋、炸雞到街頭小食都應有盡有~

▶ ∗︎*゚炸紫菜粉絲卷

▶ ∗︎*゚招牌炒章魚

份量有啲少,椰菜多過章魚,
比較咸,少少辣,唔太食辣嘅朋友都食到嘅程度~
整體好一般,可以SKIP

▶ ∗︎*゚ 街頭魚糕串串

連埋成日見到嘅煮麵鍋一齊上,好有氣氛!
定價少貴,半鍋得五串😮
魚糕湯好香口,飲完又飲~魚糕就正正常常,偏軟爛~

▶ ∗︎*゚薯仔煎餅

賣相好正宗嘅薯仔煎餅~
煎得夠脆,味道唔錯,不過太油膩。

總括黎講,呢到氣氛好好適合朋友聚會,