2022-02-26 39 浏览
聽聞觀塘工業區呢度有間寵物友善cafe 唔只可以同毛孩一齊用餐 仲要有靚靚帳幕同唔少打卡位 當然要帶埋我嘅主子黎影相📸️呢度地方真係夠晒大 穿過室內四張木枱嘅小小area🪑 就會見到佢呢度嘅真身 室外環境大到可以再劃分兩邊 右手邊係有蓋嘅戶外座位區 頭頂一大片繁星串串🌟 盡頭仲有張搖搖藤籃椅🧺 而左邊係一排白色帆布帳幕用餐區⛺️ 仲有唔少綠色植物佈置 好有田園氣息🌳🪴˜”*°•香葉煙肉黃金蠔($98)•°*”˜厚厚嘅煙肉🥓捲住肥美飽滿嘅蠔肉🦪同金不換香葉🌿一齊酥炸 熱辣辣食🔥非常香脆 味道層次都好豐富 推介👍🏻˜”*°•冬陰功海鮮扁意粉($168)•°*”˜海鮮方面都幾多種類 有青口 蜆肉 帶子 同蝦仁冬陰功酸得黎夠辣🌶️ 亦都幾掛汁 扁意粉夠彈牙🍝 整體夠惹味˜”*°•巨形豬扒跟薯菜($188)•°*”˜豬排真係非常巨型 啖啖肉🥩 配有自家製黑椒醬汁 個汁都幾香 不過如果豬扒可以再juicy啲就好 略嫌有啲乾 旁邊薯菜份量都幾多🍟 蔬菜就夠juicy🥒 仲有個煙肉蔬菜捲㖭 擺盤有花心思 ˜”*°•阿婆的秘密($48)•°*”˜等我黎揭開阿婆嘅秘密㊙️ 其實就係由新鮮蘋果🍎 蘋果蜜🍯 檸檬汁🍋

而左邊係一排白色帆布帳幕用餐區⛺️
仲有唔少綠色植物佈置 好有田園氣息🌳🪴

˜”*°•香葉煙肉黃金蠔($98)•°*”˜

˜”*°•冬陰功海鮮扁意粉($168)•°*”˜
海鮮方面都幾多種類 有青口 蜆肉 帶子 同蝦仁

˜”*°•巨形豬扒跟薯菜($188)•°*”˜

˜”*°•阿婆的秘密($48)•°*”˜
等我黎揭開阿婆嘅秘密㊙️ 其實就係由新鮮蘋果🍎 蘋果蜜🍯 檸檬汁🍋 同紅茶☕️ 組成嘅一杯特飲 蘋果味非常香濃 飲到有鮮榨嘅感覺 冰凍香甜🧊 好味😋

˜”*°•攞你命三千·粒($48)•°*”˜
而呢一杯嘅材料就有雜果🍊 檸檬汁🍋 蜜桃汁🍑 同埋紅茶☕️ 味道酸酸甜甜 茶味突出 非常解渴🍹

˜”*°•蛋白檸檬批•°*”˜
面頭係好似棉花糖質感嘅蛋白☁️ 而下面就係厚厚嘅檸檬批🍋 旁邊仲有一球香滑嘅雲尼拿雪糕🌿🍦 檸檬酸味濃郁 清新解膩

⭕️ 合十 (觀塘)
觀塘巧明街117號港貿中心2樓201號舖