2022-11-11
抵食夾高質ge串燒小店,經過比佢ge香味吸引到,就忍唔住入左去試👍🏾一坐低二話不說叫左近期好hit ge金菇花甲粉絲。唔止用料新鮮,眾好足料食極都有。麻辣湯底亦非常出色,麻同辣比例相當好,忍唔住飲埋啲湯😆串燒羊肉唔止肉質鮮嫩,而且每啖都好juicy,又唔會過羶。🤩串燒豬腩肉肉同脂肪比例相當好,唔會過肥眾有啖啖肉ge口感,相當出色🤤串燒雞中翼皮脆肉嫩簡直無得輸!加上醃得夠入味,表皮小量調味已經好惹味👌燒茄子唔會過厚,開邊開得好平均。唔會令到頭尾熟唔晒,值得一讚。夾上手一絲一絲,加埋辣粉同蒜蓉好夠,簡直不得了🥰燒魷魚爽口彈牙唔會咬唔爛,加埋啲醬汁響面,味道同口感都very good👌燒芝士軟綿綿的表皮加上濃濃的芝味,作為小食係相當出色👌玉子燒有別一般玉子燒,每啖咬落口都食到香濃同甜甜的蛋味,加埋焦糖響面再燒,變得又脆又軟。感覺好新穎🤤🤤🤤
串燒羊肉
唔止肉質鮮嫩,而且每啖都好juicy,又唔會過羶。🤩
串燒豬腩肉
肉同脂肪比例相當好,唔會過肥眾有啖啖肉ge口感,相當出色🤤
串燒雞中翼
燒茄子
燒魷魚
燒芝士
軟綿綿的表皮加上濃濃的芝味,作為小食係相當出色👌
玉子燒