2019-08-02
Happy Friday 肥仔波當然要見見朋友,本來想試銅鑼灣一間新開嘅西班牙菜,點知6:30去到已經話滿座,天氣又麻麻落微微雨,唔想煩,求其就手就走咗去fashion wall搵食。就入咗coast seafood & grill 搵食啦。今次試咗:冷盤—Salmon avocado salad ($105),小食—Garlic prawns ($105),main course —Clam vogole linguine ($195)。Salmon avocado salad ($105):正常味道,成日都有個感覺:如果沙津都整得唔好食,都可以唔使試其他嘢😅🤣Garlic prawns ($105):一碟只有五隻蝦,感覺是雪藏蝦。像把蝦白「圾」,另外把蒜頭切片,用很多油把蒜片炸香,再連熟油和蒜片倒上蝦,便上菜了。肥仔哥的感覺是:好唔抵食!Clam vogole linguine ($195):以銅鑼灣餐廳來說,這意粉的價位比average 高,可是味道一般,海鮮簡單調味也沒有,所以有點失望值得讚的一點是,Happy hour 嘅飲品性價比都幾高:Mojito ($55), bour
值得讚的一點是,Happy hour 嘅飲品性價比都幾高:Mojito ($55), bourbon earl grey martini ($55), ice lychee tea ($38),這價錢真的幾happy!
綜合食物和飲品,肥仔波指數👦🏻:2.5/5