係禁聚令生效期間,想跟友人慶生,就決定去偏遠少少既圓方食泰菜。一早就經OpenRice訂位,非常方便。當日目測都有5成以上入座率,相當驚訝🙀到埗等同事細心測體溫後就安排入座,一早request左窗邊位亦無失望,可惜景觀偏低只係睇到維港一帶既修路工程😅😅😅我同朋友2人食物方面嗌左沙嗲串燒,冬蔭公,馬拉盞飛形通菜,青咖喱雞,加多碟法包,最後當然有叫到自家製雪糕(芒果同荔枝味各一),至於飲品方面朋友就叫左杯芒果沙冰。沙嗲串燒: 豬,牛,雞,無太大特別,驚喜位係個牛冬蔭公: 咸到一個點同好稀🤮即時退回馬拉盞飛形通菜: 炒得幾好,份量正常青咖喱雞加多碟法包: 味道都香濃,包包外脆內軟,值得試自家製雪糕(芒果同荔枝味各一): 後者好正,又唔甜,岩為食又怕肥既我🤤芒果沙冰: 連芒果控都飲剩,不願置評埋單~$800/ 2ppl, 只可以講句好食既泰國餐廳多的是,呢間芒果樹自問未必太快有回頭🤫
沙嗲串燒: 豬,牛,雞,無太大特別,驚喜位係個牛
冬蔭公: 咸到一個點同好稀🤮即時退回
馬拉盞飛形通菜: 炒得幾好,份量正常
青咖喱雞加多碟法包: 味道都香濃,包包外脆內軟,值得試
芒果沙冰: 連芒果控都飲剩,不願置評