2020-12-02 275 浏览
未有疫情之前,lunch time 諗唔到有咩好食好多時會去sogo 地庫買佢地啲章魚燒立食當lunch。不過而家周街食野好似唔太好就好少去。但係佢係我心目中香港數一數二既章魚燒店。之前發覺荃灣donki foodcourt 有分店不知幾高興。不過一路都冇機會去試,今日咁啱想去個間新鋪排長龍就去donki foodcourt 食吓野。叫左8粒明太子章魚燒滿心歡喜埋位食,未食就見到其中一粒有穿左個窿。心諗冇野既SOGO 個間咁好食呢間都唔會好差。點知一咬落去⋯⋯eeee 點解咁脆? 再睇真D 點解會得個殼有少少好似水既粉漿,同埋一粒好章魚肉⋯⋯ D 粉去晒邊?sogo 個間入面好full 呢間得個殼,仲要係脆。好難食,仲差過街邊小食店唔入流自己亂整個D。試左4粒都係咁,應該係個粉漿出左事,太稀。原來好食唔係必然,想食章魚燒我都係去返sogo 算。
2020-12-02
午餐