2019-02-10
一直想試先到落,可惜覺得價錢偏貴. 難得老婆話佢請客我梗係去啦. 個餐基本會送兩件大拖羅然後我就再揀咗半隻龍蝦, 到件拖羅未去到入口即溶,都仲有少少根位,但一入口油香十足。 之後就係甲羅燒,蟹味好出,加埋米通一齊食,有口感得嚟又有濃郁嘅蟹味。安格斯牛小排同黑毛豬五花腩, 五花腩我個人就麻麻地, 但個1牛小排就好正, 自己燒燒到7成熟, 有肉味,有油香又唔韌。生蠔都係可以任叫嘅有法國(後)同日本(前)兩款。日本生蠔比較爽啲清甜啲,法國生蠔就比較creamy啲,我個人就鍾意日本多啲啦呢到清酒都係可以任飲架。刺身我哋主要食劍魚腩,油甘魚,同埋帶子。呢度嘅刺身質素畀酒店嘅buffet更加好,唔會有雪味,全部都鮮甜軟身,仲要唔係薄薄一片咁畀你。呢3款我地食哂之後encore咗一次啦。呢度嘅壽司都比一般日本放題好食好多,三文魚係真係食到有甜味嘅,三文魚子都係好清甜唔會話死咸。每位可以揀一款甜品,甜品賣相都好精緻。而且每位都仲可以揀一杯有印花圖案嘅咖啡,只要你whatsapp張相畀佢,佢就會幫你張張相嘅圖案印落個咖啡面度㗎啦。嗰杯呢我就冇影到相呀。呢間嘅價錢真係畀普通日式放題貴,但係佢嘅刺身壽司嘅水
呢到清酒都係可以任飲架。
呢間嘅價錢真係畀普通日式放題貴,但係佢嘅刺身壽司嘅水準絕對唔係普通放題嘅質素,甚至我覺得係畀酒店好。所以一分錢一分貨,如果大家想食好嘅刺身又想食放題嘅,呢個係一個選擇。