放假出左銅鑼灣行假,就去醫肚先,等緊過馬路之際,抬頭先見個玻璃上面有個有趣嘅圖案,原來係UFUFU CAFE嘅logo黎,比你吸引左,就去嚐下新先🤭佢嘅lunch可以加錢轉set,可以喺湯、沙律、飲品,入面揀兩樣或者三樣,我就揀左湯同飲品啫,因為見佢menu上面嘅甜品好吸引,要留肚食甜品呀⭐️是日餐湯蘑菇湯,熱辣辣,飲落好creamy,有蘑菇碎,口感豐富⭐套餐飲品加左錢轉佐賀溫州柑梳打,柑味清新,唔會太甜👍⭐吉列松葉蟹漢堡伴碟嘅沙律好新鮮,仲有蕃茄角,加埋個酸酸地嘅沙律汁,又開胃,又解膩至於漢堡方面,除左松葉漢堡,入面仲有食落有口感,但係唔辣嘅洋蔥絲😍、青瓜、生菜,仲有佢個醬好鮮味,仲撈左點點蟹籽係入面🤤而松葉漢堡入面一絲絲蟹肉,除左外面嘅炸皮,食唔出多餘嘅粉醬,真材實料,好出色⭐八女抹茶芭菲第一啖入口,好軟滑,好香抹茶味,微甜,之後就有抹茶嘅甘味,食落嘅味道層次鮮明,之後繼續食落去就係抹茶味雪糕,食下食下就食到粒甜甜嘅栗子😋、啫喱、紅豆,仲有大大舊嘅蕨餅😍,第一次食蕨餅係唔跟黃豆粉,li個配搭仲正😋好有新鮮感個面仲有塊朱古力添,本身唔會食,因為覺得li d朱古力牌會好甜,今次唔知那來的

⭐️是日餐湯
蘑菇湯,熱辣辣,飲落好creamy,有蘑菇碎,口感豐富
⭐套餐飲品
加左錢轉佐賀溫州柑梳打,柑味清新,唔會太甜👍

⭐吉列松葉蟹漢堡

⭐八女抹茶芭菲
個面仲有塊朱古力添,本身唔會食,因為覺得li d朱古力牌會好甜,今次唔知那來的勇氣,咬左啖,竟然唔會好甜喎,仲係榛子朱古力嘅味道添😋有驚喜

⭐天山
抹茶雪糕配紅豆白玉,個底仲有d脆脆,仲跟埋焦糖醬可自行DIY
雪糕好香抹茶味,白玉大大粒,好煙韌添,本身冇味嘅白玉,同抹茶雪糕、紅豆粒一齊食,好好食呀😋

恒生信用卡仲有折添😍

2025-02-20